top of page
transformdata-logo-it-kieswijzer.png

Transform Data kiest goede voeding als booster voor vitaliteit werknemers

7 januari 2022

Transform Data houdt van lekker eten. En drinken. Met haar hoofdvestiging in het Limburgse Meerssen, met restaurants en terrassen om de hoek is het niet moeilijk om een bourgondisch leven te leiden.


"We merkten dat iedereen wel op een of de andere wijze bezig was met zijn gezondheid” zegt Rob Kubben. Covid-19 heeft dat nog eens verstrekt. Daarnaast hadden wij een "kantoor kookclub” opgericht nadat we verleden jaar ons nieuwe kantoor met goed uitgeruste keuken hebben betrokken. In de tuin is een groot terras aangelegd waar de barbecue rookt zodra het weer dat toelaat.”  


“Natuurlijk allemaal leuk, lekker en gezellig. Maar is dat allemaal wel zo gezond wat we eten en drinken en in welke mate?” vult René Beulen aan. “Eigenlijk wisten we het antwoord wel een beetje maar we konden dat niet goed onderbouwen.” 

Toen kwamen we op het idee om eens te onderzoeken hoe gezond we daadwerkelijk bezig zijn en hoe we onze vitaliteit kunnen behouden en versterken. Via ons netwerk kwamen we uit bij Miranda Franssen, orthomoleculair therapeut. 

“Het klikte meteen met Miranda. Haar oprechtheid, transparantie over de verwachtingen en resultaten, gecombineerd met haar aanpak spraken erg aan” zegt René Beulen.  

“We hebben ervoor gekozen om te beginnen met een plenaire sessie waarin Miranda met een PowerPointpresentatie kwam toelichten wat orthomoleculaire voeding nu eigenlijk is en waaruit de therapie bestaat. Alles was op basis van vrijwilligheid en het was daarom leuk te zien dat iedereen zich had aangemeld.” Zegt Rob Kubben. “Het was overduidelijk dat iedereen enthousiast was en vervolgens heeft ook de meerderheid ervoor gekozen om in te schrijven voor een individueel vervolgtraject. Dat bestond uit een uitgebreid intakegesprek waarin een gezondheidscheck werd uitgevoerd en vervolgconsulten waarin de uitslagen van de gezondheidscheck werden besproken en adviezen werden gegeven. Gemiddeld heeft iedereen 3 consulten gehad.


Inmiddels heeft de meerderheid van de deelnemers het traject afgerond. De reacties zoals hierna te lezen zeggen genoeg. 

Is het bourgondische leven op kantoor nu voorbij? Nee zeker niet! Wel wordt er nu veel beter nagedacht over wat er gekookt wordt, welke ingrediënten gebruikt worden en is er een groot aantal nieuwe gezonde menu’s die in de pauze met en voor elkaar gemaakt worden. Nog steeds zorgt eten voor gezelligheid, ontspanning en op een dergelijke wijze samenzijn met collega’s is daarom van onschatbare waarde. 

We kunnen een dergelijk traject dan ook alle werkgevers en werknemers aanraden!  


Een aantal reacties van deelnemers


“Heel leuk om ervaringen met collega’s te delen. De motivatie om deel te nemen is erg verschillend. De een wil een paar kilo’s kwijt, een ander meer energie, of iemand is gewoon nieuwsgierig of voeding niet kan doen aan een allergie of slapeloosheid. Duidelijk is in elk geval dat ieder individu ook op voedingsgebied uniek is waardoor een persoonlijke maatwerk aanpak de enige weg tot succes is.” 


“Ik was heel erg nieuwsgierig of ik wel de juiste voedingsstoffen binnenkreeg en of ik bijvoorbeeld vitamines miste. Ook werden er verschillende metingen gedaan voor o.a. het cholesterol en dat vond ik erg interessant om te weten. Ik ben door Miranda veel meer bewust over mijn lichaam en voeding. Het is dus zeker de moeite waard!” 


“Een gezonde leefstijl heb ik altijd al belangrijk gevonden en heb me daarom al op jonge leeftijd hierin verdiept. Daarom vond ik het dan ook belangrijk om de expertise van Miranda te horen, ik was toch heel benieuwd of ik de kennis die ik heb opgedaan op de juiste manier toepaste. Het invullen van de vragenlijst en het intakegesprek, zet je goed aan het denken over de status van jouw eigen gezondheid. In mijn geval realiseerde ik hierdoor dat klachten die ik “normaal” was gaan vinden en dus al geaccepteerd had (mede door de standaard in onze samenleving), eigenlijk dus helemaal niet normaal zijn en dit heel eenvoudig kan worden opgelost door de juiste vitamines en voeding binnen te krijgen.”  


“Een traject of consult bij Miranda is zeker een aanrader. Of je nou wel of niet al bewust met je voeding bezig bent, het persoonlijke advies dat je ontvangt en de kennis die Miranda met je deelt, is het opstapje naar een (nog) vitalere toekomst. De vriendelijkheid en rust van Miranda zorgen voor een open sfeer en een toegankelijk gesprek.”

Transform Data kiest goede voeding als booster voor vitaliteit werknemers: News
bottom of page